Diverse

Simplificarea interacțiunii rezidenților cu Administrația parcului pentru tehnologia informației. Termenul limită de depunere a Rapoartelor trimestriale

Moldova Innovation Technology Park (MITP), principalul catalizator al dezvoltării tehnologice din țară, a lansat o platformă digitală completă, menită să revoluționeze felul în care industria IT națională și instituțiile guvernamentale interacționează.

 

Este vorba despre mitp.md, o platformă care oferă o viziune de 360 de grade asupra ecosistemului digital din Moldova, care are drept scop principal digitalizarea interacțiunii rezidenților cu Administrația MITP. Această platformă are drept scop centralizarea informațiilor despre pașii necesari de a deveni rezidenți al Parcului, parteneriatele disponibile, oferă detalii despre beneficiile masive pe care le are atât compania rezidentă, cât și angajații săi. De asemenea, această platformă oferă acces la un centru de carieră și oportunități de afaceri, dar și multe altele. 

 

Utilizând platforma data, rezidenții Parcului vor putea depune rapoartele trimestriale, vor actualiza datele de contact ale companiei, vor notifica despre modificări ce pot apărea (ex. denumirea companiei, genurile de activitate, administrator, adresa juridică, termenul contractului) care vor duce la actualizarea datelor publice pe platformă, semnarea digitală a tuturor actelor legale aferente, precum și vor putea solicita aplicarea la IT Visa.

 

Unul dintre beneficiile majore este digitalizarea procesului de raportare trimestrială de către companiile rezidente ale MITP. La momentul de față, procesul depunere a raportului trimestrial s-a redus de la 11 până la 4 pași:

  1. accesați www.mitp.md cu semnătura administratorului sau a persoanei împuternicite de administrator;
  2. alegeți raportul pe care doriți să-l depuneți;
  3. completați raportul direct pe platformă și semnați;
  4. expediați către MITP.

 

Termenul limită pentru depunere celor 3 rapoarte trimestriale (în funcție de luna aderării la Parc) pentru anul curent este 20 noiembrie 2022.

 

 

 

Persoana de contact: Nadejda Hodus, Analist financiar, finance@moldovaitpark.md.

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

1295 vizualizări

Data publicării:

02 Noiembrie /2022 07:57

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

parc it | perioada de raportare | dare de seamă

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon