15
09 2011
5269

Alexei Sochircă: "Automat pentru vînzări – unitate de comerţ"

Pe piaţa locală primele automate pentru vînzări (automate de cafea, de regulă, second hand), dotate cu jetoniere, apar prin anul 2005. În instituţii, gări, staţii de autobuz şi aeroporturi, de rînd cu automatele de cafea, îşi fac apariţia şi alte automate de vînzări: automate de vînzări sucuri, băuturi răcoritoare, dulciuri, snack-uri etc. Dar şi în prezent predomină pe piaţă automatele de cafea dotate, de altfel, de acum cu cititoare (validatoare) de bancnote. Avantajul lor este că pot deservi, la orice oră şi fără costuri suplimentare, cererea pentru aceste produse.

Care n-ar fi evoluţia tehnică a automatelor pentru vînzări, în vizorul fiscal întotdeauna vor fi sistemele de plată legate de numerar, carduri şi alte instrumente acceptate de acestea.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

CLASSIC

1499 lei

PREMIUM

2299 lei

 

2 comentariu

avatar
Pe baza de ce se legalizeaza activitatea cu aparatele de cafea patente sau este obligatorien intreprinderea
avatar
Activitatea în baza patentei de întreprinzător este reglementată de prevederile Legii „Cu privire la patenta de întreprinzător” nr. 93 din 15.07.1998. Articolul 3 al Legii numite specifică genurile de activitate în baza de patentă prevăzute în anexa la lege. Reieșind din considerentele că așa gen ca comerțul cu utilizarea aparatelor de cafea nu este prevăzut în anexa, activitatea dată nu poate fi desfășurată în baza patentei.
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.