Știri

Venituri de circa 8 mld. lei în fondurile de asistență medicală în primele 8 luni

În primele 8 luni, în fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost accumulate venituri de peste 7,8 mld. lei, informează Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

 

Cea mai mare parte a veniturilor provine din primele de asigurare medicală în cotă procentuală din salariu. Acestea au atins cifra de aproape 4,6 mld.lei, cu 713 mil. lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Primele de asigurare medicală obligatorie în sumă fixă au depășit 183 de mil. lei, în creștere cu peste 61 mil.lei comparativ cu perioada similară a anului 2022.

 

Alte venituri încasate în fondurile AOAM, inclusiv primele de asigurare achitate de rezidenţii parcurilor pentru tehnologia informaţiei, au fost de cca 136 mil. lei, cu 46 mil.lei mai mult în comparație cu suma înregistrată în perioada similară a anului trecut.

 

Transferurile de la bugetul de stat au însumat, în primele opt luni ale anului curent, 2,8 mld. lei.

 

În acelaşi timp, din fondurile AOAM au fost efectuate cheltuieli în valoare totală de cca 8,4 mld.lei, dintre care în jur de 8, 3 mld.lei au fost transferaţi prestatorilor de servicii medicale şi farmaceutice contractaţi. Suma virată pentru serviciile medicale prestate în primele opt luni ale anului curent este cu aproape 723 mil.lei mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

193 vizualizări

Data publicării:

08 Septembrie /2023 08:00

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

asigurare obligatorie de asistenta medicala

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon