10
05 2017
681

30 iunie poate deveni Ziua Concurenţei

Republica Moldova ar mai putea avea o sărbătoare. Consiliul Concurenței propune ca data de 30 iunie să fie declarată Ziua Concurenței, dată la care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecția concurenței, urmare a căreia a fost creat mecanismul de implementare a legislației în domeniul protecției concurenței.

Astfel, Hotărârea Parlamentului nr. 433-XII din 26 decembrie 1990 cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova va fi completată ”Ziua Concurenței (30 iunie)”.

Autorii susțin că instituirea unei zile profesionale va contribui la promovarea în societate a culturii concurențiale pentru protejarea intereselor legitime ale consumatorilor, cât şi pentru asigurarea prin informare în societate a relațiilor ce țin de prevenirea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale.

Mai mult, instituţionalizarea ”Zilei Concurenţei” va determina creşterea gradului de conştientizare a rolului şi locului concurenţei într-o economie de piaţă, va constitui o măsură de diseminare a culturii concurenţiale, precum şi de responsabilizare a funcţionarilor din acest domeniu pentru exercitarea eficientă a sarcinilor şi atribuţiilor şi în activitatea profesională.

Proiectul Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea sărbătorii ”Ziua Concurenţei” se propune pentru consultări şi avizare autorităţilor publice şi societăţii civile.

via | www.bizlaw.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.