26
08 2016
462

45 de mii de contribuabili din capitală nu și-au onorat obligațiunile fiscale

Primul termen de achitare în părți egale a impozitului pe bunurile imobiliare a expirat pe 15 august. Potrivit responsabililor de la primăria Chișinău, în anul curent, nu și-au onorat obligațiunile fiscale aproximativ 45 de mii de contribuabili, ceea ce reprezintă 15% din numărul total de plătitori. Suma restantă este de peste 18 mil. lei.

În bugetul local, s-au încasat până astăzi peste 55 mil. lei, din plata impozitelor pentru bunurile imobiliare. În condițiile în care a expirat primul termen de plată a impozitului, se calculează zilnic penalizări de 0,07% din suma pe care trebuie să o plătească contribuabilul. Până acum, au fost calculate deja sancţiuni de peste 3 mil. lei.


Pentru a evita calcularea penalizărilor pentru contribuabilii care nu au reușit să-şi onoreze obligaţiunile fiscale, primăria capitalei solicită efectuarea plăţii conform Avizului de plată la impozitul pe bunurile imobiliare. Termenele de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare sunt 15 august şi, respectiv, 15 octombrie.


via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.