31
03 2015
770

A fost anunțată prima rundă de privatizare din acest an

Agenția Proprietăți Publice (APP) a anunțat desfășurarea în perioada 3 aprilie – 22 mai a primei runde de privatizare din acest an, la care au fost expuse spre vînzare activele statului în valoare de peste 784 de milioane de lei, relatează Noi.md.

Potrivit unui comunicat al Agenției, în perioada 19-22 mai, la Bursa de Valori a Moldovei va avea loc o licitație de vînzare a acțiunilor statului în 24 de societăți pe acțiuni, totodată, în 11 dintre ele cota statului depășește 51 la sută.

Spre vînzare vor fi oferite pachetele de 100 la sută de acțiuni ale SA „Aeroport Catering” și SA „Complecons”, 99, 385 la sută din acțiuni ale SA „Amelioratorul”, 76,5 la sută ale SA „Aqua-prut”, 59,486 la sută de acțiuni ale „Floare-Carpet” ș.a. Valoarea totală a acțiunilor expuse spre vînzare în cadrul licitației la BVM constituie 167,93 milioane de lei.

În afară de aceasta, de la 3 aprilie pînă la 12 mai va avea loc un concurs investițional de vînzare a cinematografelor de la Fălești și Leova. Prețul inițial de vînzare a acestor active constituie 1,37 milioane de lei, volumul investițiilor este preconizat la nivelul de 2,7 milioane de lei pe un termen de 3 ani.

În cadrul concursului comercial care va avea loc în aceeași perioadă se prevede să se vîndă pachetele de acțiuni ale statului în două societăți pe acțiuni, 18 de întreprinderi publice de profil divers (2 din domeniul editorial poligrafic, 2 curativ sanatoriale și de recuperare, 1 de reproducere a păsărilor, 1 din domeniul hotelier ș. a.), iar un obiect este expus la vînzare în calitate de complex imobiliar unic.

În afară de aceasta, cinci întreprinderi de stat au fost expuse la privatizare cu condiția păstrării profilului lor: „Combinatul Poligrafic din Chişinău”, „Combinatul Republican de Instruire Auto”, hotelul „Zarea”, Sanatoriul preventoriu „Constructorul”, Ferma de creştere a cailor de rasă „AT-Prolin or. Ceadîr-Lunga”. Pachetul de acțiuni ale statului în S.A.”Rif-Acvaaparat” este expus la vînzare cu condiția înregistrării societăţii și desfășurării activității în calitate de rezident al Parcului Industrial „Răut”. Valoarea totală a bunurilor publice expuse la vînzare în cadrul concursului constituie 573,75 milioane de lei.

În cadrul licitației „cu strigare”, care va fi organizată pe 29 aprilie, pentru privatizare vor fi expuse 10 obiecte, inclusiv 6 construcţii neterminate, 2 complexe de bunuri imobile și 2 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice). Preţul iniţial de vînzare al acestora este de 41,01 milioane de lei.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.