23
09 2014
1156

A fost creat Comitetul pentru antreprenoriat în industrie al CCI

Comitetul pentru antreprenoriat în industrie al Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova s-a întrunit astăzi în prima şedinţă, una de constituire. Comitetul a fost creat cu scopul de a asigura un dialog constructiv şi transparent între mediul de afaceri autohton, autorităţile publice şi organizaţiile internaţionale abilitate, informează MOLDPRES.

În alocaţiunea sa, adresată reprezentanţilor medului de afaceri, preşedintele CCI, Valeriu Lazăr a remarcat că printre obiectivele primordiale ale Comitetului se numără asigurarea unei comunicări eficiente cu asociaţiile de business, elaborarea propunerilor de îmbunătăţire a legislaţiei în vigoare, oferirea serviciilor de expertizare, etc.

Prin crearea Comitetului pentru antreprenoriat în industrie nu ne propunem să substituim asociaţiile economice existente, ci să asigurăm consilierea întreprinderilor industriale în activitatea lor de afaceri, propagarea experienţei autohtone şi europene în condiţiile de activitate a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv, stabilirea unor relaţii de durată între cercurile de afaceri din R. Moldova şi UE, a specificat sursa citată.

La rîndul său, viceministrul Economiei, Tudor Copaci, preşedinte al Grupului de lucru pentru reglementarea activităţii de întreprinzător, a menţionat că acest comitet va asigura o platformă de discuţii în vederea creării unui sistem de protejare a antreprenoriatului autohton şi dezvoltarea potenţialului de export al industriei.

Proiectul este prevăzut pentru a fi realizat pînă la sfîrşitul anului curent, dar sînt sigur că acesta va continua cel puţin pentru o perioadă de încă trei ani, cu sprijinul şi finanţarea donatorilor externi, a subliniat viceministrul.

În calitate de preşedinte al Comitetului sus-menţionat, a fost ales Valeriu Bodiu, director general al SA „Introscop”. Proiectul este implementat de CCI împreună cu Asociaţia Businessului European şi finanţat de Guvernul Suediei.

via www.moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.