13
06 2014
1592

Afacerile vor putea fi înregistrate on-line în Moldova

Camera Înregistrării de Stat pregătește un mecanism electronic pentru înregistrarea, operarea modificărilor și lichidarea afacerii. Inițiativa a fost discutată în cadrul ședinței Consiliului Economic al prim-ministrului. Deocamdată, nu se cunoaște când va fi pus în aplicare aceste serviciu. Premierul Iurie Leancă a solicitat să fie format un grup de lucru din specialiști ai instituțiilor competente în domeniu pentru a identifica pași concreți, astfel încât înregistrarea, operarea modificărilor și lichidarea afacerii să fie efectuate online.
Elaborarea unui astfel de sistem electronic va permite diminuarea cheltuielilor, a numărului de proceduri și timpului aferent acțiunilor de inițiere, menținere și închidere a afacerii. Totodată, simplificarea procedurilor și transferarea lor online va minimiza contactele dintre funcționari și solicitanți, contribuind astfel la prevenirea corupției, se menționează în Buletinul Informativ al Consiliului Economic.
Anterior, Parlamentul a operat mai multe modificări în ceea ce privește înregistrarea unei afaceri. Astfel, pentru a fonda o Societate cu Răspundere Limită (SRL) în Republica Moldova nu mai este necesar niciun act confirmativ privind capitalul social. De asemenea, nu mai este necesară nici ștampila în momentul înregistrării afacerii.

via agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.