Știri
Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030 în documentele de politici publice
Astfel, ministerele și autoritățile administrative centrale au responsabilitatea să asigure integrarea obiectivelor și țintelor Agendei 2030 în documentele de politici publice din sfera de competență, să întreprindă măsurile necesare pentru coordonarea implementării acestora, precum și să asigure raportarea progreselor anuale către Cancelaria de Stat, până la 1 mai.
Conform proiectului, Cancelaria de Stat va totaliza informația și o va prezenta Consiliului Național de Coordonare pentru Dezvoltare Durabilă până la data de 1 iunie a fiecărui an.
La rândul său, Biroul Național de Statistică va asigura sistematizarea datelor recepționate de la autoritățile deținătoare de date și le va publica pe o platformă de diseminare a datelor, în vederea asigurării accesului deschis la date a factorilor de decizie, a autorităților publice, societății civile, sectorului privat, precum și organismelor internaționale.
Potrivit documentului, Ministerul Finanțelor va fi responsabil pentru monitorizarea realizării indicatorilor ce țin de asigurarea mobilizării resurselor pentru punerea în aplicare a programelor de eradicare a sărăciei; creșterea investițiilor prin sporirea cooperării internaționale în infrastructura rurală; consolidarea, până în anul 2030, a capacităților pentru implementarea programelor legate de apă și sanitație; dezvoltarea infrastructurii durabile prin asimilarea sprijinului financiar, tehnologic și tehnic îmbunătățit; promovarea practicilor durabile de achiziții publice etc.
Proiectul a fost elaborat de Biroul Național de Statistică și Cancelaria de Stat cu susținerea Proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Agendei 2030”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Proiectul poate fi consultat până la 10 iunie curent.
Instituții:
Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
Stimate utilizator
Pentru îmbunătățiri ulterioare vă îndemnăm să oferiți un feedback cu privire la calitatea și disponibilitatea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web și al interfeței de utilizator comune.
901 vizualizări
Data publicării:
12 Mai /2021 07:58
Catalogul tematic
Noutăți
Etichete:
politici publice | APC | cancalaria de stat | monitorul.fisc.md
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.