13
10 2014
928

Agenţi economici din Moldova efectuează o vizită de afaceri în Turcia

Un grup de agenţi economici din Republica Moldova participă în perioada 12-15 octombrie la Programul «Misiunea Cumpărătorului», care se desfăşoară în oraşul Bursa, Turcia, în cadrul Tîrgului internaţional de agricultură, seminţe, puieţi şi industria laptelui — «BURTARIM 2014», informează MOLDPRES.

Vizita de afaceri este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei în cooperare cu Oficiul Consilierului Comercial al Ambasadei Turciei în Republica Moldova şi Ministerul Economiei al Republicii Turcia, cu scopul de a contribui la intensificarea relaţiilor comercial-economice bilaterale.

"În cadrul evenimentului, agenţii economici vor avea posibilitatea să stabilească relaţii de cooperare cu producători de mărfuri de calitate din Turcia şi din alte ţări, să semneze contracte de livrare, deoarece la Tîrgul «BURTARIM» şi-au prezentat mărfurile mai mult de 500 de companii din peste 20 de ţări. Aici sînt expuse echipamente agricole, sisteme de irigare, îngrăşăminte şi fertilizatori, tehnologii pentru cultivarea, recoltarea, transportul, păstrarea şi prelucrarea fructelor şi legumelor, tehnologii în domeniul zootehniei etc. Ediţia precedentă a tîrgului a fost vizitată de peste 252 mii de persoane din 40 de state", a precizat Mihai Bîlba, director al Direcţiei relaţii internaţionale a CCI.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Turcia, în perioada ianuarie-iulie 2014 a constituit 244,3 mln de dolari SUA şi s-a diminuat cu 23,9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În şapte luni ale anului curent, exportul de mărfuri a înregistrat suma de 70,4 mln de dolari SUA şi a scăzut cu 26,8% faţă de ianuarie-iulie 2013. Importul de mărfuri efectuat în perioada menţionată în Republica Moldova din Turcia a fost estimat la 173,9 mln de dolari SUA şi s-a redus cu 22,4% în comparaţie cu şapte luni ale anului trecut.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.