15
05 2015
1121

Amendă de aproape 200 de mii de lei pentru Union Fenosa

Red Union Fenosa trebuie să plătească o amendă de 186.753 de lei pentru încălcarea legislaţiei cu privire la protecţia concurenţei. Curtea de Apel a menținut hotărârea emisă de Judecătoria Rîșcani în decembrie 2014 prin care compania a fost sancționată pentru tratarea inechitabilă a consumatorilor.

Anterior, Consiliul Concurenţei a sesizat întreprinderea pe marginea faptului că folosindu-se de poziţia sa dominantă pe piaţă, impunea cerinţe nejustificate pentru unele întreprinderi care comercializează contoare de energie electrică. În consecinţă, ca urmare a acţiunilor Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., consumatorul final nu avea posibilitatea să aleagă contoarele conform principiului „preț-calitate”.

Astfel la 29 decembrie 2014 Judecătoria Rîșcani, urmare a cererii de chemare în judecată inițiată de Consiliul Concurenței a decis amendarea distribuitorului de energie electrică. Ulterior, compania a depus recurs la Curtea de Apel. Recente instanța superioară a respins apelul declarat de Red Union Fenosa și a menținut hotărârea primei instanțe.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.