21
03 2016
1267

Amenzi de cinci ori mai mari pentru șoferi

Amenzile aplicate şoferilor prinşi băuţi la volan ar putea fi majorate de la 3 mii de lei până la 15 mii de lei, cu lipsirea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe o anumită perioadă de timp. O propunere în acest sens a fost făcută de ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, în cadrul ședinței Guvernului din această săptămână.

S-a întâmplat după ce premierul Pavel Filip a solicitat soluţii pentru reducerea numărul de accidente rutiere grave, cele mai multe fiind săvârşite în stare de ebrietate.

Nu există săptămână în care să nu aflăm despre accidente serioase, cu răniți, cu persoane decedate, multe dintre ele generate pe fondul consumului de alcool, a menţionat prim-ministrul.

Premierul a susținut propunerile, precizând că trebuie închisă orice portiţă din lege, care ar permite eschivarea de răspundere a celor care comit accidente grave sub influența alcoolului sau stupefiantelor.

Chiar dacă o să par poate prea insistent, vă asigur că vom reveni la acest subiect, până când reuşim să facem paşii decisivi în diminuarea numărului de accidente grave pe drumurile din Moldova, a adăugat Pavel Filip.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a informat că, pentru reducerea numărului acestor accidente a fost elaborat un Plan de acțiuni care prevede un șir de măsuri concrete, dar se impune și modificarea cadrului legislativ-normativ în domeniu.

via | www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.