Știri

Angajatorii sunt în căutarea a 6745 angajați

La 12 aprilie curent, în baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă erau înregistrate 6745 locuri de muncă vacante, în ușoară scădere comparativ cu numărul celor de la sfârșitul lunii martie.
 
Cele mai multe locuri libere sunt în mun. Chișinău – 2732. În mun. Bălți agenții economici declară vacante 937 funcții, iar în UTAG – 122. Cele mai puține locuri de muncă vacante sunt înregistrate în Glodeni – 5.
 
Din numărul total, circa 25% (1659) de locuri de muncă vacante sunt destinate persoanelor cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate.

 

Astfel, inspectorii și ofițerii sunt cei mai solicitați, pentru aceștia pe piață fiind 422 locuri vacante, dintre care 303 – pentru ofițerii de sector. Pentru specialiștii din activitatea financiară, economică sau comercială se propun 54 locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru poziția contabil/contabil-șef – 25.

 

În domeniul sănătății sunt înregistrate 408 locuri vacante, dintre care 234 sunt pentru asistenții medicali, 95 pentru medicii specialiști, 24 pentru farmaciști etc.

 

Pe piața muncii sunt solicitați și inginerii/tehnicieii, pentru care se propune 125 locuri vacante, precum și specialiștii în învățământ, pentru care sunt declarate vacante 110 poziții.

 

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia oferă 5086 locuri de muncă, ceea ce constituie 75% din  numărul total de locuri vacante înregistrate.

 

Lucrătorii din industria textilă și confecții rămân a fi cei mai solicitați, pentru ei sunt disponibile 1858 locuri vacante. Totodată, se oferă 727 locuri vacante pentru specialiștii din domeniul transport și telecomunicații, 452 locuri pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale, 344 locuri de muncă pentru operatori, aparatiști și mașiniști la instalații, 165 de locuri pentru lucrătorii în domeniul serviciilor personale etc.

 

De asemenea, sunt înregistrate 319 locuri de muncă vacante pentru muncitorii auxiliari.

 

Informația privind piața muncii poate fi consultată aici.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)

680 vizualizări

Data publicării:

13 Aprilie /2021 13:13

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

locuri de muncă vacante | ANOFM | monitorul.fisc.md | aprilie 2021

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon