Știri

ANOFM a premiat cei mai buni angajatori din țară

Astăzi, 18 februarie 2021, au fost premiați cei mai buni angajatori din țară, care pe parcursul anului 2020 s-au remarcat prin colaborarea activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOM) și prin implementarea practicilor pozitive în vederea angajării în câmpul muncii a șomerilor. Evenimentul a avut loc în contextul marcarii a 30 de ani ai serviciului public de ocupare.

Este pentru prima dată când Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează premierea celor mai buni angajatori. Inițiativa are scopul de a aprecia și promova angajatorii care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova și care s-au remarcat printr-o colaborare activă cu ANOFM. Începând cu anul 2019, se implementează un nou cadru privind ocuparea forței de muncă, ce prevede măsuri noi de angajare adresate atât șomerilor, cât și angajatorilor. Premierea celor mai buni anagajatori are menirea de a încuraja agenții economici în realizarea politicilor privind ocuparea forței de muncă, a menționat Raisa Dogaru, directorul ANOFM.

 

Astfel, Agenția a acordat premii pentru următoarele cinci nominalizări:
1. Angajatori cu cei mai mulți șomeri angajați direcționați de către subdiviziunile teritoriale ANOFM (întreprinderi mici, medii și mari)
2. Angajatori care au implementat măsuri active de ocupare a forței de muncă (instruire la locul de muncă, stagii profesionale, subvenționarea locurilor de muncă, subvenționarea pentru crearea/adaptarea locurilor de muncă)
3. Angajator fidel în colaborare cu STOM (colaborare activă cu ANOFM pe parcursul anului 2020)
4. Angajatori care au angajat ce mai mulți migranți reveniți de peste hotare, direcționați de către STOM
5. Angajatori care au angajat mai mulți tineri șomeri (cu vârsta cuprinsă între 16-34 ani).

Angajatorii premiați de ANOFM sunt:

  • ANEDITA GRUP – afacere de familie din orașul Nisporeni ce activează în domeniile comerțului cu amănuntul și HoReCa
  • Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură Orhei
  • Întreprinderea cu capital străin Draxelmaier (Cahul)
  • TAVIVADI GRUP (Cahul) care activează în domeniul HoReCa
  • Salonul de frumusețe „Doina” din Ștefan Vodă
  • Steinel Electronic din mun. Chișinău
  • Centrul de Resurse pentru Integrare Socială și Muncă (Bălți) – oferă suport persoanelor cu necesități speciale pentru angajare în câmpul muncii
  • ONUR – companie de construcție din UTA Găgăuzia
  • Coroplast – companie specializată în producerea sistemelor de cablaj auto, electrice și industrial din Căușeni
  • ASENA TEXTIL SRL din Ceadâr-Lunga.

 

În ultimii ani se pun tot mai mult accentul pe o abordare nouă în activitatea atât cu angajatorii, cât și cu șomerii. Reușita politicilor implementate de ANOFM în mare măsură depinde de colaborarea cu angajatorii și, în special, de relațiile stabilite cu aceștia, a menționat Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecție Socială, în cadrul evenimentului de premiere.

 

Potrivit datelor, în cei 30 de ani de activitate ai ANOFM circa 1,516 mil. şomeri au fost înregistraţi de către agenţiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de servicii de ocupare şi protecţie socială în caz de șomaj. 

 

 

 

 

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM)

1504 vizualizări

Data publicării:

18 Februarie /2021 14:19

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

şomeri | loc de munca | angajatori | premii

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon