03
10 2014
733

Arapu: Achiziţiile de stat imperfecte constituie una dintre principalele probleme ale Moldovei

Una dintre principalele probleme ale Moldovei este imperfecţiunea metodelor de achiziţionare pentru nevoile statului, consideră ministrul Finanţelor, Anatol Arapu.

Potrivit agenţiei «Infotag», el a spus vineri, la şedinţa sesiunii a XIV-a a Consiliului conducătorilor organelor supreme de control financiar din statele CSI, că Moldova, pînă în prezent, la achiziţionările de stat foloseşte legea din 2007, care, contrar multor aspecte pozitive, nu corespunde realităţilor actuale.

O mare problemă la momentul actual sînt termenii şi realizarea achiziţiilor, cînd în diferite situaţii se implică instanţa de judecată, ceea ce în rezultat influenţează calitatea achiziţiilor. Avem nevoie de un alt mecanism de lucru decît cel pe care îl avem în prezent, a menţionat Arapu. Potrivit ministrului, o ieşire din situaţie poate deveni utilizarea tehnologiilor şi metodelor de lucru ale ţărilor UE.

Moldova a ales calea integrării europene, datorită căreia a semnat şi ratificat Acordul de asociere cu UE. Acest fapt prevede ajustarea legislaţiei naţionale la normele Uniunii Europene. Din acest motiv, în comun cu colegii europeni a fost elaborat un nou proiect de lege privind achiziţiile de stat, adoptat de Parlament în prima lectură. Documentul prevede trecerea la un nivel mai înalt, inclusiv sistematizarea regulilor de realizare a achiziţiilor de stat, a mai spus Arapu.

via | noi.md
Foto: infomoldova.net

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.