24
02 2015
748

Banca Mondială va finanța pierderile agricultorilor moldoveni

„La începutul lunii martie, la Washington va avea loc ședința Consiliului directorilor Băncii Mondiale, la care va fi examinată și solicitarea noastră privind acordarea unui credit în mărime de 12 milioane de dolari pentru compensarea pierderilor suportate de producătorii agricoli moldoveni în urma embargoului impus de Rusia. Sînt convins că decizia va fi pozitivă, la fel s-a întîmplat în anul 2012, cînd agricultorii din Moldova au avut de suferit din cauza secetei puternice”, a comunicat pentru NOI.md viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Gheorghe Gaberi.

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale în Republica Moldova și funcționari de la Agenţia pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură. În cadrul întrevederii s-a discutat despre acordarea creditului de 12 milioane de dolari din partea Băncii Mondiale.

„Ne ocupăm de această problemă deja de cinci luni, au fost pregătite toate documentele necesare solicitate de Banca Mondială, inclusiv lista beneficiarilor de compensații. Nu mă îndoiesc că decizia Consiliului directorilor Băncii Mondiale va fi favorabilă și către demararea lucrărilor agricole de primăvară fermierii vor primi compensațiile”, a subliniat Gaberi.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.