13
06 2014
1209

BEI va deschide o reprezentanţă permanentă la Chișinău

Banca Europeană de Investiții (BEI) va deschide o reprezentanţă permanentă la Chișinău. Anunțul a fost făcut de premierul Iurie Leancă pe o rețea de socializare. Potrivit șefului Guvernului, această sucursală va îmbunătăţi simţitor mediul de afaceri din Republica Moldova, scrie agora.md.
Mă bucur că insistenţele noastre au fost auzite şi Banca Europeană de Investiţii va fi şi mai aproape de Moldova. Bunul meu prieten, Werner Hoyer, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii la Forumul „Vienna Economic Talks Chişinău 2014 a anunţat că BEI va deschide în curând la Chişinău o reprezentanţă permanentă. Aceasta va îmbunătăţi simţitor mediul de afaceri, va accelera dezvoltarea şi implementarea proiectelor finanţate de BEI şi le va oferi o vizibilitate mai mare, a scris Iurie Leancă pe profilul său.
Banca Europeană de Investiții (BEI) este un institut de finanțare al Uniunii Europene. BEI, ai cărui acționari sunt cele 27 de state membre ale UE, este condusă de Consiliul Guvernatorilor, alcătuit din cei 27 de miniștri de finanțe. BEI are personalitate juridică și autonomie financiară, având rolul de a prelua finanțarea pe termen lung a unor proiecte concrete, a căror viabilitate economică tehnică, ecologică și financiară este garantată. Potrivit datelor Cancelariei de Stat, în perioada 2009-2014, BEI a acordat credite Republicii Moldova în valoare de 383,8 milioane de euro.

via unimedia.info

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.