03
05 2017
626

Bugetul de stat, prejudiciat cu circa 15 mil. lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații al IGP, au efectuat percheziții în 30 de locuri din capitală la câțiva agenţi economici, care gestionează mai multe agenţii de taxi. Mai multe persoane au fost sunt reținute.

Oamenii legii au stabilit că, în perioada 2014-2016, unele agenţii de taxi au prejudiciat bugetul public național cu aproape 15 mil. lei. Aceștia includeau în documente contabile, fiscale şi financiare date denaturate privind veniturile şi cheltuielile, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

Persoanele care se fac vinovate de aceste infracțiuni riscă pedeapsă cu închisoare de până la șase ani sau cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

via | sputnik.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.