12
11 2016
1063

Bunuri de stat în valoare de 1,4 mld. lei, vor fi scoase la vânzare

Agenția Proprietății Publice anunță organizarea unei runde de privatizare a 54 de bunuri proprietate publică de stat cu utilizarea instrumentelor prevăzute de legislație. Astfel, APP anunță:
  • licitaţii cu strigare pe piața reglementată (Bursa de Valori), în perioada 12–16 decembrie, pentru vânzarea a 23 pachete de acţiuni proprietate publică de stat. Suma mijloacelor financiare, raportată la prețul inițial de vânzare al pachetelor de acțiuni ale statului se estimează la aproape 774 mil. lei;
  • concurs comercial pentru privatizarea a 14 bunuri, inclusiv: 13 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și un bun mobil. Preţul total de expunere a bunurilor la concurs comercial aproape 586 mil. lei;
  • concurs investiţional pentru privatizarea cinematografelor din oraşele Fălești și Leova. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare constituie 900 mii lei; volumul minim al investiţiilor – 2,2 mil. lei cu realizarea în decursul a trei ani.
Termenul limită de depunere a ofertelor pentru participare la concursuri este de până la 16 decembrie.
  • licitaţie cu strigare pentru privatizarea a 15 bunuri, inclusiv: patru întreprinderi de stat, şase complexe de bunuri imobile și cinci obiecte nefinalizate. Preţul total de expunere este de 46 mil. lei. Termenul limită de depunere a cererilor de participare la licitație este de 14 decembrie,desfășurarea licitației – 15 decembrie.
Valoarea totală a bunurilor proprietate publică de stat, raportată la prețul inițial de vânzare, expuse la licitații și concursuri, în perioada 11 noiembrie–16 decembrie 2016, se estimează la 1,41 mld. lei.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.