19
11 2013
947

Cehia ar putea finanţa proiecte investiţionale în Moldova

Republica Cehă ar putea finanţa realizarea unor proiecte investiţionale moldo-cehe în domenii ca infrastructura, agricultura, asigurarea cu apă potabilă şi servicii sanitare, inclusiv managementul deşeurilor.

Un anunţ în acest sens l-a făcut astăzi prim-viceministrul ceh al Afacerilor Externe ceh, Jiří Schneider, în cadrul unei întrevederi cu premierul Iurie Leancă.

Cehia urmărește cu mare atenţie paşii pe care îi parcurge RM, în special în ceea ce privește implementarea prevederilor fazei a II-a a Planului de Acţiuni RM-UE privind liberalizarea regimului de vize", a declarat oficialul ceh în cadrul întâlnirii de astăzi.

La rândul său, Leancă și-a exprimat recunoștința pentru proiectele realizate cu suportul Cehiei, ultimul proiect realizat cu suportul Guvernului ceh a constat în reparaţia capitală a sistemului de canalizare, staţiilor de pompare şi a staţiei de purificare din Cimişlia.

Cehia este aş doilea cel mai mare importator din UE de vinuri moldovenești.

Anul trecut, RM a exportat în Cehia mărfuri în valoare de circa 82 mil. dolari, cu 15,35% mai mult decât anul precedent. În aceiaşi perioadă, importurile de mărfuri din Cehia au însumat 65 mil. dolarim cu peste 8,8% faţă de anul precedent.

via www.eco.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.