10
09 2014
864

Cehia va finanța un proiect de dezvoltare regională în Moldova

Cehia va finanţa un nou proiect de dezvoltare regională în ţara noastră. Lansarea proiectului, potențialii beneficiarii, dar şi alte cooperări în domeniul dezvoltării regionale cu țara noastră au fost discutate ieri, 8 septembrie, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Potrivit Svetlanei Rogov, șefa Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor din cadrul MDRC
proiectul va spori capacităţile actorilor locali și regionali în analiza complexă a problemelor economice, identificarea oportunităților de diversificare economică și susținere a sectorului privat în regiune, acordarea asistenței în elaborarea propunerilor de proiecte regionale competitive, în baza experienței din Cehia a menționat Rogov.
Totodată, s-a decis participarea reprezentanților din Cehia și în realizarea unui proiect ce ține de implementarea Sistemului informațional geografic (GIS) din Regiunea de Dezvoltare Nord. Un alt subiect discutat a fost Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Fiind țări membre ale strategiei, Moldova și Cehia vor identifica posibilități pentru promovarea obiectivelor ce țin de interconectarea regiunii Dunării, protejarea mediului, creșterea prosperității și consolidarea regiunii.

via eco.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.