10
03 2015
1106

CNI a primit 14 mii de declarații în luna martie

De la începutul anului curent Comisia Națională de Integritate a recepționat mai mult de 14 mii de declarații cu privire la venituri și proprietate și de interese personale. Cele mai multe declarații au fost depuse de către angajații Inspectoratului Național de Patrulare – circa 1600 de declarații, Departamentul poliției de Frontieră Direcția Regională „Vest”- aproape 700 de declarații și Procuratura Generală care a depus mai mult de 600 de declarații.

Deși termenul limită de depunere a declarațiilor expiră la sfârșitul acestei luni, Comisia îndeamnă atât subiecții declarării, cât și colectorii să nu tergiverseze procedura de depunere a declarațiilor.

Declarațiile anuale depuse până la 31 martie vor fi plasate pe site-ul www.declaratii.cni.md doar după ce va fi organizată licitația pentru desemnarea operatorului responsabil de procesul de digitizare și scanare. Desfășurarea licitației este, însă, deocamdată imposibil de realizat din lipsa bugetului Comisiei Naționale de Integritate aprobat pentru anul 2015.

Amintim, că în sprijinul subiecților declarării, Comisia Națională de Integritate a creat o pagină pe site-ul www.cni.md care conține informațiile necesare pentru completarea corectă a declarațiilor: modele completate de declarații; instrucțiunile privind modul de completare a acestora, precum și numerele de telefon la care subiecții pot primi consultanții în acest sens.

Acestea sunt disponibile accesând următorul link: cni.md

De asemenea, subiecții declarării pot adresa întrebări de precizare colectorilor din cadrul instituțiilor în care activează. Persoanele desemnate responsabile de colectarea declarațiilor și conducătorii organizațiilor publice, la rândul lor, sunt obligate prin lege să asigure buna desfășurare a procesului de depunere a declarațiilor, inclusiv prin punerea la dispoziția personalului a formularelor și acordarea consultanței referitoare la completarea corectă și depunerea în termen a acestora.

De atenționat, că în corespundere cu prevederile art. 3302 din Codul contravențional, nedepunerea declarațiilor în termenele prevăzute de lege se sancționează cu amenda de la 75 la 150 de unități convenționale (de la 1500 la 3000 lei).

via | cni.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.