26
02 2016
620

Comisia pentru selectarea candidatului la şefia BNM, convocată în şedinţă

Comisia specială pentru selectarea candidatului la funcţia de şef al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) se întruneşte astăzi într-o nouă şedinţă. La această etapă se vor selecta maxim doi candidaţi din cei 9 aspiranţi la şefia Băncii Naţionale.

La prima şedinţă a comisiei, s-a stabilit că un candidat urmează să completeze dosarul de participare la concurs cu toate actele necesare, iar doi candidați urmează să probeze experiența de cel puțin 10 ani în domeniul financiar sau monetar. Comisia a stabilit ca respectiva informație să fie prezentată până astăzi, astfel încât la începutul săptămânii viitoare să fie organizate interviurile de selectare. Totodată, reieșind din considerentul că o parte din candidați se află peste hotare, modalitatea de desfășurare a interviului de selectare urmează a fi de tip videoconferință sau telefonic.

În baza acestor interviuri, comisia va selecta un candidat pe care îl va propune președintelui Parlamentului pentru a fi prezentat în plenul Legislativului.

Anterior, speakerul Andrian Candu a declarat că cel târziu până la data de 3 martie am putea avea un nou guvernator la BNM.

via | trm.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.