12
03 2014
1496

Companii din 11 ţări participă la Expoziţia Internaţională Specializată MOLDAGROTECH

Peste 130 de companii din Republica Moldova, România, Austria, Belgia, Bulgaria, Coreea de Sud, Grecia, Franţa, Cehia, SUA şi Ucraina participă la ediţia a XXVI-a a Expoziţiei Internaţionale Specializate de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial - MOLDAGROTECH, care se va desfăşura în perioada 12-15 martie curent, la Centrul "Moldexpo" din Chişinău, informează MOLDPRES. Prezent la inaugurarea expoziţiei, Vasile Bumacov, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a salutat participanţii şi a remarcat că acesta este un eveniment important în ajunul lucrărilor de cîmp de primăvară, care atrage un număr impunător de vizitatori - specialişti din sectorul agrar, conducători ai întreprinderilor agricole şi celor de prelucrare din sectorul agroindustrial, agronomi, mecanizatori, fermieri.
"Expoziţia MOLDAGROTECH stabileşte vectorul de dezvoltare a complexului agroindustrial din Moldova şi contribuie la realizarea proiectelor naţionale de prioritate, avînd drept tendinţe eficacitatea complexului agroindustrial din ţară, modernizarea şi înnoirea echipamentului tehnic al întreprinderilor autohtone. Actuala expoziţie se bucură de o popularitate mare şi creşterea numărului de participanţi în fiecare an demonstrează eficacitatea şi importanţa organizării unui asemenea eveniment",
a mai subliniat Vasile Bumacov. Din numărul total al participanţilor la ediţia curentă 70% sînt companii autohtone, iar 30% - de peste hotare. Ei vor oferi lucrătorilor agricoli cele mai cunoscute branduri locale şi internaţionale pe toate domeniile sectorului agroindustrial. Este vorba de tehnică pentru complexul agroindustrial, sisteme de irigare şi alimentare cu apă în agricultură, instalaţii hidro, echipamente pentru industria alimentară şi prelucrătoare, fertilizanţi şi mijloace de protecţie a plantelor, material semincer, tehnologii de cultivare intensivă a plantelor agricole etc. În cadrul expoziţiei va fi organizat Concursul Internaţional "Util pentru Moldova", scopul căruia este de a contribui la dotarea tehnică şi tehnologică a sectorului agroindustrial din ţară. De asemenea, vor avea loc mai multe seminare şi mese rotunde, unde vor fi discutate cele mai relevante şi mai actuale teme din sectorul agroindustrial al Republicii Moldova. Expoziţia Internaţională MOLDAGROTECH este organizată de CIE "Moldexpo" în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, notează MOLDPRES.

via www.moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.