Știri

Companii din peste 15 ţări participă la Expoziţia Internaţională “EXPOVIN Moldova 2014”

Circa 150 de companii din peste 15 ţări participă la Expoziţia Internaţională specializată de vinuri, băuturi alcoolice, utilaj şi materiale pentru industria vinicolă EXPOVIN Moldova - 2014, ediţia a XXIII-a, care se va desfăşura în perioada 19-22 februarie curent la Centrul "Moldexpo" din Chişinău, informează MOLDPRES. Expoziţia este organizată de Compania Poliproject Exhibitions Ltd. şi Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, cu sprijinul financiar al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova. Evenimentul desfăşurat sub brandul EXPOVIN Moldova include două expoziţii: "Wine Technology" şi Teatrul Vinului şi Gastronomiei. Prezent la inaugurare, Vasile Bumacov, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a menţionat că “acest eveniment este unul deosebit de important nu numai pentru dezvoltarea viticulturii şi vinificaţiei din Moldova, dar şi pentru economia ţării. Ediţia din anul curent este una deosebită şi asta din două motive. În primul rînd, ea se desfăşoară, în premieră, după ce a intrat în vigoare noua legislaţie vitivinicolă. În al doilea rînd, Ministerul Agriculturii a delegat prerogativele gestionării acestui eveniment major Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, care astfel obţine o ocazie deosebită de a se manifesta în vederea dezvoltării acestui sector atît de important pentru economia naţională, care are în competenţă promovarea şi comercializarea vinurilor pe pieţele internă şi externă”. De asemenea, ministrul a remarcat importanţa evenimentului în această perioadă complicată de instituire a embargoului din partea Rusiei, manifestîndu-şi speranţa că vom reuşi, în schimb, să ne afirmăm pe piaţa UE.
“Viticultorii şi vinificatorii reprezintă cea mai inovativă şi întreprinzătoare "castă" de producători din ţară, care au demonstrat cu brio pînă acum acest lucru şi care sînt capabili să înveţe de la alţii şi să crească valoric”,
a accentuat Vasile Bumacov. Programul evenimentului prevede premierea învingătorilor “Сhişinău Wines&Spirits Contest’ 2014”, care se va desfăşura în formatul unei festivităţi de seară, ce va avea loc astăzi, ora 17.00 la CIE Moldexpo, unde vor fi degustate mai mult de 300 de mostre participante la concurs din peste 15 ţări - Republica Moldova, România, Ucraina, SUA, Franţa, Italia, Portugalia ş.a. Aceasta va fi o oportunitate unică pentru specialişti de a se familiariza cu produsele alcoolice străine, care încă nu sînt prezente pe piaţa din R. Moldova, notează MOLDPRES.

via www.moldpres.md

1754 vizualizări

Data publicării:

19 Februarie /2014 15:29

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

expoziție | producţia vinicolă | economia | ministerul agriculturii

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon