13
10 2014
984

Consiliul Concurenței al RM premiat la Washington D.C. de Banca Mondială

11 octombrie la sediul Grupului Băncii Mondiale, Washington D.C., a avut loc ceremonia oficială de decernare a premiilor Concursului Grupului Băncii Mondiale „Acţiuni în domeniul promovării concurenţei” pentru anul 2013, în cadrul căruia Consiliul Concurenţei al Republicii Moldova a fost premiat, obținând Menţiunea Onorabilă, la categoria «Creşterea gradului de conştientizare a părţilor implicate din sectorul privat şi capacitatea consumatorilor de a descuraja practicile anticoncurenţiale».

Evenimentul a fost precedat de o masă rotundă cu genericul «Politici concurențiale: Schimbarea mentalității întru transformarea pieții», la care au participat leaderii autorităților de concurență, reprezentanți ai Grupului Băncii Mondiale, ONG-urilor și sectorului privat din întreaga lume.

Scopul acestui eveniment a fost de a evidenţia rolul autorităţilor de concurenţă în promovarea culturii concurenţiale. În cadrul concursului au fost prezentate istorii de succes ale autorităţilor de concurenţă din întreaga lume, inclusiv Consiliul Concurenţei al RM.

Istoriile de succes s-au axat pe activităţi realizate de către autorităţile de concurenţă în vederea promovării şi încurajării unui mediu de afaceri competitiv nu prin mecanisme de constrângere ci prin promovarea relaţiilor cu alte entităţi publice şi prin creşterea conştientizării societăţii vis-à-vis de beneficiile concurenţei.

Consiliul Concurenței al RM, în cadrul acestui concurs, a fost premiat pentru cazul cu privire la oferirea oportunităţilor consumatorului prin reducerea asimetriei informaţionale cu referire la cele mai importante variabile ale pieţii în sectorul telecomunicaţiilor.

Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Moldova a implementat propunerea din partea Consiliului Concurenţei de a oferi consumatorului informaţia relevantă cu privire la traficul şi preţurile pe piaţa internetului, care a ajutat consumatorul să ia decizii mai bune pe o piaţă mai transparentă.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.