19
06 2014
1448

Consiliul Concurenței pregăteşte un sistem automatizat privind ajutoarele de stat

Consiliul Concurenței anunță lansarea Sistemului informaţional automatizat „Registrul ajutoarelor de stat”. Sistemuul urmeză să fie lansat la 1 iulie şi are drept scop instituirea unui mecanism de monitorizare a ajutoarelor de stat acordate şi colaborarea eficientă între furnizorii de ajutor de stat şi Consiliul Concurenţei. Registrul ajutorului de stat reprezintă un sistem informaţional ce conţine o bază de date cu privire la ajutoarele de stat acordate, gestionat de către Consiliul Concurenţei, care exercită funcţia de deţinător al Registrului ajutorului de stat. Acest registru va cuprinde, în special, informaţii referitoare la furnizorii ajutoarelor de stat, baza legală (actul legislativ, normativ sau juridic) de acordare a ajutoarelor de stat, perioada de acordare a ajutoarelor de stat, măsurile de ajutor de stat (schemă de ajutor de stat sau ajutor individual), categoriile și forma de acordare a ajutorului de stat.
Implementarea Sistemului informaţional automatizat „Registrul ajutoarelor de stat” va contribui la eficientizarea utilizării resurselor din bugetul de stat prin instituirea unui sistem de notificare, monitorizare şi raportare a măsurilor de ajutor de stat on-line, care va permite fiecărui furnizor de ajutor de stat să completeze formularele în format electronic, fără deplasare la sediul Consiliului, economisind astfel timp și resurse materiale, se menţionează într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.
Totodată, Sistemul informaţional automatizat „Registrul ajutoarelor de stat” va contribui la asigurarea transparenţei, accesului la informaţiile relevante din domeniul ajutorului de stat și colaborării eficiente între furnizorii de ajutor de stat şi Consiliul Concurenţei și va avea ca finalitate minimizarea impactului negativ al ajutorului de stat asupra concurenţei şi a comerţului internaţional, precum şi la adaptarea legislaţiei Republicii Moldova la legislaţia Uniunii Europene.

via agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.