03
09 2014
1291

Contractul de concesionare a Aeroportului ar putea fi reziliat

Ministerul Economiei va rezilia contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău în cazul în care se va constata că obligațiile stipulate în acord nu au fost îndeplinite. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Andrian Candu, în cadrul unui interviu acordat postului Europa Liberă . Funcționarul a anunțat că Ministerul Economiei pregătește un raport pe marginea modului în care au fost respectate clauzele contractului. Candu a ținut să precizeze că statul nu va fi tolerant cu investitorul, care și-a asumat modernizarea Aeroportului, dacă vor fi depistate anumite nereguli.
Deja am stabilit, voi merge la o discuţie cu conducerea Aeroportului, să vedem exact ce fac, cum fac. Mai ales că în timpul cel mai apropiat va fi gata şi analiza noastră, a ceea ce ţine de îndeplinirea obligaţiunilor lor contractuale în termenele stipulate.Şi aici aş vrea să spun: în situaţia în care contractul nu va fi respectat, noi nu vom avea nicio reţinere în a-l rezilia. Deci, trebuie să fie clar şi investitorului, şi cetăţeanului, a precizat Candu.
Ministrul Economiei nu a precizat cînd anume ar putea fi pusă problema rezilierii contractului – înaintea alegerilor parlamentare sau după, dar a dat asigurări că autoritățile monitorizează îndeaproape situația. Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat companiei ruse „Avia Invest” la începutul lunii septembrie 2013, pentru o perioada de 49 de ani. Compania s-a angajat să investească în dezvoltarea aeroportului nu mai puțin de 240 de milioane de euro.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.