29
08 2014
844

Controlul asupra regimului proprietăţii funciare va fi mai strict

Controlul de stat în domeniul relaţiilor funciare va fi exercitat de către Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru, prin intermediul Inspectoratului de stat în domeniul relaţiilor funciare şi geodeziei, cu inspecţiile teritoriale. Modificări în acest sens în Codul Funciar şi în alte acte legislative în vigoare au fost aprobate de către Guvern, transmite IPN.

Controalele efectuate în ultimii ani au scos la iveală 823 de cazuri de construcţii capitale, efectuate pe terenuri agricole. Schimbarea destinaţiei terenurilor date nu a fost compensată precum prevede legislaţia, astfel pierderile sectorului agricol s-au cifrat la 185 de milioane de lei.

Autorităţile locale nu au întocmit niciun proces-verbal de schimbare ilicită a destinaţiei terenurilor sau de folosire iraţională a acestora. Se speră că instituirea Inspectoratul de stat în domeniul relaţiilor funciare şi geodeziei, cu inspecţiile sale teritoriale, va schima situaţia. Noua entitate va avea un efectiv de 80 de persoane. Pentru acest an, în buget s-a prevăzut pentru remunerarea acestora 8,5 milioane de lei.

via www.tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.