01
04 2015
1320

Cum vor arăta noile plăcuțe de înmatriculare

Începând de astăzi, 1 aprilie, șoferii moldoveni vor putea obține plăcuțe de înmatriculare noi, modernizate. Astfel, întreprinderea „Registru” a pus deja în circulație noile plăcuțe, adaptate la standardele europene.

Potrivit directorul ÎS „Centrul Resurselor Informaționale de Stat “Registru”, Sergiu Railean, acestea au sistem un sistem de securitate nou, care nu va putea permite falsificarea lor, informează UNIMEDIA.

Noile plăcuțe vor avea un sistem de elemente de securitate mult mai avansat, care nu va putea permite falsificarea lor. Mai este și fontul german, unul greu de falsificat. Șoferii nu vor mai putea să facă dintr-o literă alta, a explicat acesta.Totodată, pe placuță vor fi doar trei litere, indiferent de raionul și viza de reședință a conducătorului auto.

„Posesorii de automobile vor putea să-și facă plăcuța acolo unde doresc. Aceasta va conține trei litere și trei cifre. La dorință, unii pot solicita doar o cifră”, a precizat directorul Registru.Potrivit lui Răilean, plăcuțele vechi rămân în vigoare, cele noi fiind eliberate la dorință sau la reînmatricularea automobilului.

Mai mult, urmează a fi schimbate și plăcile de înmatriculare a motocicletelor, remorcilor, mașinilor guvernamentale și a corpurilor diplomatice.

O altă noutate ar putea fi schimbarea locului amplasării reviziei tehnice. Aceasta ar putea fi lipită pe plăcuța de înmatriculare și nu pe parbriz, cum se face la moment.

La acest moment este o hotărâre de Guvern care prevede ca în locul destinat apțibildului să fie plasată revizia tehnică, acesta va fi lipită pe plăcuța de înmatriculare, iar în fiecare an culoarea ecusonului va fi schimbată, a precizat Sergiu Răilean.Plăcuțele de tip nou vor costa mai mult. Acestea vor putea fi achiziționate cu 480 lei, cu 140 lei mai scumpe decât cele de tip vechi.

via | unimedia.info

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.