21
09 2015
775

Dorin Drăguțanu și-a dat demisia din fruntea BNM

Dorin Drăguțanu, Guvernatorul Băncii Naționale și prim-viceguvernatorul instituției, Marin Moloșag, își dau demisia din fruntea Băncii Centrale. Anunțul a fost făcut chiar de Drăguțanu în urmă cu câteva clipe.

Acesta a acuzat politicienii că nu vor investigarea furtului de la BEM de către KROLL, utilizând ca exemplu declarațiile premierului Valeriu Streleț. Drăguțanu a declarat că se dorește ca BNM să devină țap ispășitor în dosarul «furtul de la Banca de Economii».

Cei doi au anunțat că își dau demisia din fruntea instituției, dar vor asigura funcționarea instituției până la numirea unor noi șefi ai Băncii Centrale.

Consider că e momentul potrivit ca unii politicieni să-și asume răspunderea pentru atacurile pe care le-au declanșat. Astăzi eu și vice-guvernatorul BNM, Marin Moloșag am prezentat demisia Președintelui Parlamentului. În continuare vom asigura interimatul funcției.

Motivul demisiei sunt presiunile politicienilor. Dacă nu demisionăm riscăm să permitem manipulări care pot afecta stabilitatea financiară și activitatea Băncii Naționale. Timpul va arăta cine a stat în spatele acestor atacuri. Așteptăm începutul investigației Kroll pentru a arăta cine a stat în spatele atacurilor asupra sistemului bancar. Până la numirea noii conduceri vom asigura deplina funcționare a Băncii Naționale. Cred că odată ce am fost presați să plecăm există candidații pregătiți pentru această funcție
, a declarat Dorin Drăguțanu.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.