18
06 2015
877

Energia electrică şi gazul natural s-ar putea scumpi

Energia electrică şi gazul natural s-ar putea scumpi în decurs de o lună. Şeful Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Sergiu Ciobanu, spune că mai are nevoie de puţin timp pentru a examina minuţios calculele care stau la baza solicitării furnizorilor de a revizui tarifele, după care îşi va anunţa decizia.

Amintim că în luna martie, Întreprinderea Moldovagaz a cerut majorarea tarifelor pentru gazul natural livrat populaţiei cu aproape 50%. Asta înseamnă că pentru un kilowatt/oră, consumatorii ar putea să plătească 2 lei şi 30 de bani, faţă de cel actual de 1 leu şi 52 de bani. Furnizorul a invocat deprecierea monedei naţionale şi datorii de 5 miliarde de euro faţă de concernul rus Gazprom.

Ulterior, şi furnizorii de curent au solicitat ANRE-ului să majoreze preţul la energia electrică cu 50 la sută.

În această ordine de idei, directorul ANRE, Sergiu Ciobanu, a declarat că este nevoie de o muncă foarte mare de a calcula fiecare bănuţ care este încasat de la consumatori de către aceşti operatori care prestează aceste servicii. Cel puţin încă o lună de zile mai avem nevoie ca să putem veni cu o decizie: sau respingem aceste cereri sau le dăm curs.


via | jurnal.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.