14
09 2016
447

Experţii de la Rosselhoznadzor vor inspecta pepinierele din Moldova

Un grup de experţi din Rusia ai Serviciului Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar Rosselhoznadzor a început o vizită de inspectare a pepinierelor din Republica Moldova.

Specialiştii din Federaţia Rusă, în comun cu experţii locali, vor inspecta starea pepinierelor de pomi fructiferi şi de butaşi de viţă de vie, pentru o eventuală decizie de extindere a exportului de material săditor pentru gospodăriile agricole din Rusia.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) precizează că deja a avut loc prima şedinţă de lucru a specialiştilor de la Rosselhoznadzor şi de la ANSA. În cadrul acestei întrevederi, directorul general ANSA Gheorghe Gaberi a prezentat situația în domeniul pomiculturii şi viticulturii, precum şi în producerea butaşilor şi a puieţilor de pomi fructiferi.

Grupul de specialiştii de la Rosselhoznadzor se va afla în ţara noastră zece zile, timp în care va avea mai multe deplasări în teritoriu, la pepinierele Selmax K şi Floribel din municipiul Bălţi, AMG-Kernel din Soroca, Gospodarul Rediu din Făleşti, Vitis Cojuşna şi altele.

via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.