30
12 2013
1315

Experţii fac PRONOSTICURI: De mâine, 31 decembrie, cursul leu-euro va reveni la cote mai “DECENTE”

Deşi Banca Naţională a Moldovei (BNM) a anunţat pentru astăzi un curs oficial de 18.1129 lei pentru un euro şi 13.0679 lei pentru un dolar, experţii afirmă că este vorba de o creştere temporară şi e cauzată de evoluţia euro pe piaţa internaţională. Astfel, marţi, 31 decembrie, cursul oficial nu va fi mai mare de 17.90 lei pentru un euro, prognozează doctorul în economie Sveatoslav Mihalache, expert financiar la Financial Brains, citat de Moldpres.
„Vineri a fost o zi turbulentă pe piaţa internaţională, a fost o creştere de 200 de puncte, după care a scăzut cu aceleaşi 200 de puncte. A fost o creştere de scurtă durată. În momentul în care Banca Naţională a Moldovei stabilea cursul de schimb al leului moldovenesc faţă de alte valute, euro ajunsese la apogeu, astfel poate fi explicată această cotaţie record”,
apreciază Mihalache. Potrivit expertului, ulterior euro a revenit la cursul anterior. „În perioada sărbătorilor piaţa valutară este mai puţin lichidă, astfel că cine are posibilitatea să vândă euro la cursul oficial să facă acest lucru”, recomandă Sveatoslav Mihalache.

via www.24h.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.