Știri
Finanțare și mentorat pentru întreprinderile sociale
Componența Finanțare prevede oferirea finanțării pentru întreprinderile nou-înregistrate, în valoare maximă de până la 200 mii lei, acordată în 2 tranșe și finanțare nerambursabilă pentru persoanele juridice care dețin statut de întreprinderi sociale/ întreprinderi sociale de inserție la momentul aplicării la Program, valoarea maximă constituind 500 mii lei și va fi acordată în trei tranșe. Conform proiectului, finanțarea nerambursabilă nu se va acorda solicitantului, dacă acesta: Pentru a fi acceptat spre finanțare, planul de afaceri trebuie să nu fie implementat integral înainte de aplicarea la Program, să urmărească înființarea sau dezvoltarea unei întreprinderi sociale/de inserție, valoarea finanțării nerambursabile să se încadrează în plafonul maxim aprobat pentru tipul de finanțare solicitat și să fie asigurată o cofinanțare de minim 10% din valoarea proiectului investițional propus, cu excepția TVA. Încă o condiție este ca întreprinderea să nu fi beneficiat anterior de ajutoare de stat pentru realizarea obiectivelor specifice similare sau procurarea de aceleași articole de investiții, propuse în cadrul planului de afaceri. Prioritate în cadrul Programului se va acorda afacerilor care: În același timp, cheltuielile eligibile în cadrul Programului se referă la investițiile materiale (utilaje și instalații de lucru; echipamente; instrumente de lucru; tehnică de calcul; materiale de construcție necesare dotării și amenajării spațiului de producere) la investiții nemateriale (obținerea standardelor; certificatelor de calitate, aplicații software) și la servicii de dezvoltare a afacerii (consultanță în domeniu de activitate desfășurat; formare profesională; marketing și publicitate). Programul se va desfășura pentru o perioadă de pilotare de 36 luni, iar costul implementării Programului se estimează la 36 mil. lei. Finanțarea activităților prevăzute conform Programului de finanțare și mentorat pentru întreprinderile sociale se va efectua din contul și în limitele alocațiilor prevăzute în bugetul de stat, inclusiv din contul asistenței financiare externe. Conform datelor, în Uniunea Europeană funcționează peste 2,8 mil. de întreprinderi în economia socială, reprezentând 10% din afacerile din UE, iar mai mult de 13,6 mil. de oameni lucrează pentru acestea, adică 6,3% din numărul total de angajați.
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
E-mail *
897 vizualizări
Data publicării:
15 Martie /2022 07:58
Catalogul tematic
Noutăți
Etichete:
intreprindere sociala | finantare | mentorat | proiect hotarire guvern
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.