09
04 2015
698

Guvernul a redus dobânda pentru beneficiarii creditului polonez

Guvernul a adoptat modificările la proiectul de modernizare a sectorului animalier datorită creditului de 100 mln. de euro, acordat de Guvernul Poloniei. După consultări ale Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare cu ministerele Economiei şi Finanţelor, ministrul Agriculturii, Ion Sula, a anunţat despre disponibilitatea de a micşora dobânda pentru doritorii de a participa la program, de la 3% la 2%.

Ion Sula a spus că deja vineri proiectul va fi publicat şi în curând va începe să funcţioneze.

Creditul polonez de 100 de milioane de euro prevede restructurarea sectorului agricol, în special a ramurii animaliere. Creditul este acordat pentru 25 de ani cu o perioadă de graţie de cinci ani şi o dobândă de 0,15%.

Participanţii la proiect vor putea să beneficieze de un credit de la 500 mii de euro pentru o perioadă de 5-8 ani cu o dobândă de 2% şi perioada de graţie de patru ani. În calitate de gaj, beneficiarul trebuie să dispună de 30% resurse proprii pentru a obţine creditul şi să achite 5% în calitate de avans. Principala cerinţă pentru a participa la proiect este cumpărarea utilajului agricol din Polonia pentru cel puţin 60% din suma solicitată.

via | tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.