11
02 2016
577

Guvernul Moldovei intenţionează să supună privatizării în acest an mai multe întreprinderi

Guvernul Moldovei intenţionează să supună privatizării în acest an, prin intermediul concursurilor internaţionale, obiecte mari din sectorul energetic şi cel industrial, spre exemplu Reţelele electrice de distribuție Nord şi Nord-Vest, Combinatul de Tutun „Tutun CTC” din Chişinău, Combinatul de Vinuri şi Coniacuri „Barza Albă” din Bălţi, Magazinul Universal Central „Unic” din Chişinău.

Anunțul a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul unei întrevederi cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, care a manifestat interes pentru oportunităţile investiţionale oferite de ţara noastră antreprenorilor din Germania, precum pentru obiectele incluse în Planul de privatizare pe acest an, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei a mai menţionat că infrastructura energetică şi termoelectrică este încă un sector important pentru investiţii.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Germaniei în Moldova, Octavian Calmîc a discutat programul cooperării bilaterale pe anul curent şi continuarea proiectelor implementate cu susţinerea părţii germane. El a specificat cele mai importante priorităţi pe termen scurt ale Guvernului Moldovei şi cele mai importante obiective trasate în faţa acestuia.

Ulrike Knotz a spus că Germania va continua să susţină eforturile Moldovei în depăşirea crizei economice şi reformarea în baza Acordului de asociere.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.