08
08 2016
519

Imitațiile produselor alimentare ar putea fi interzise

Imitațiile produselor alimentare ar putea fi interzise în Republica Moldova. Este vorba de produsele necomestibile, dar care pot fi uşor confundate cu anumite produse alimentare prin aspectul, mirosul sau ambalajul lor, şi care ar putea astfel pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.

Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens a fost înaintat spre dezbateri publice de către Ministerul Economiei. Imitaiile au o formă, miros, culoare, prezentare, ambalaj, etichetă, volum sau dimensiune asemănătoare cu produsele alimentare, astfel încât pot fi introduse în gură, supte sau înghiţite, în special de copii. În consecinţă, aceasta implică riscuri precum sufocare, otrăvire, perforarea sau obturarea tubului digestiv.

Dacă va fi adoptat și va intra în vigoare, proiectul hotărârii de Guvern care prevede reglementarea tehnică a imitațiilor, urmează a fi interzisă comercializarea, importul, producerea şi exportul acestora.

Controlul respectării hotărârii date va fi asigurat de Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor. Dezbaterile asupra proiectului sunt anunțate până la 5 septembrie anul curent.


via | www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.