14
09 2016
612

În capitală vor fi modificate mai multe itinerare și amenajate şapte sensuri giratorii noi

Inspectoratul Național de Patrulare anunță schimbări esențiale în modul de organizare a traficului rutier în Chişinău. Astfel, se planifică amenajarea a șapte sensuri giratorii noi, iar mai multe rute ale transportului public vor fi modificate.

Va fi organizată circulația rutieră existentă la intersecția străzilor Ismail–Calea Basarabiei-Varnița–Calea Moșilor în scopul fluidizării circulației rutiere și a sporirii siguranței circulației rutiere.

De asemenea, se planifică ca microbuzele și troleibuzele de pe strada Izmail să circule în ambele sensuri; benzile de circulație să fie delimitate prin instalarea delimitatoarelor din cauciuc; să fie modificat marcajul rutier și îmbunătățită iluminarea trecerlor pietonale, și totodată, să se suplinească numărul indicatoarelor rutiere, în special a săgeaților verzi pentru virarea la dreapta sau stânga la nivelul culorii roșu a semaforului.

Potrivit INP, sensuri giratorii vor apărea la următoarele intersecții: Cale Orheiului–Studenților–Socoleni; Ștefan cel Mare–Constantin Negruzzi–Ciuflea; Uzinelor–Voluntarilor; Balcani–Liviu Deleanu; șos. Balcani–loc.Dumbrava; Lunca Bîcului–Uzinelor–Industrială; Tudor Vladimirescu–Ion Creangă și str. Ion Pelivan.

Autoritățile municipale au anunțat că până la finele anului intenționează sa mărească numărul trecerilor pietonale securizate din capitală. Primarul Dorin Chirtoacă a cerut în acest sens responsabililor de la Direcția transport să facă o listă, în comun cu Preturile de sector, cu trecerile de pietoni care necesită să fie securizate prioritar.

Vom extinde programul de securizare a trecerilor, le vom reviziu pe cele vechi și vom vedea unde lipsește iluminiatul public și ce alte lucrări trebuie făcute. Am solicitat ca Preturile să ne transmită lista trecerilor care e necesar să fie securizate. Am cerut la Lumteh să verifice și să ilumineze prioritar trecerile pietonale, a spus șeful adjunct al Direcției transport, Vitalie Butucel.

Potrivit Direcției transport, până în prezent au fost securizate circa 60 de treceri pietonale din capitală, prioritare fiind trecerile din apropierea instituțiilor de învățământ.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.