07
09 2016
577

În luna octombrie va fi organizat Forumul “Moldova Business Week”

Ministerul Economiei în colaborare cu alte instituții de stat şi partenerii din mediul public şi privat va organiza, în perioada 4–7 octombrie curent, cea de-a patra ediție a Forumului ”Moldova Business Week”.

În cadrul şedinței operative a comitetului organizatoric al evenimentului, viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al economiei, a accentuat că scopul principal al Forumului constă în ameliorarea climatului investițional din țară, dezvoltarea parteneriatelor dintre companiile autohtone şi cele străine, sporirea competitivității, precum şi atragerea unor noi investiții străine în economia națională.

”Moldova Business Week” oferă oportunitatea reprezentanților mediului de afaceri atît din țară, cît și de peste hotare, în baza unei platforme informaționale unice, să discute diferite planuri şi trenduri în domeniul investițional, să informeze potențialii investitori despre facilitățile oferite de Moldova în lansarea și dezvoltarea unei afaceri etc., a accentuat ministrul economiei.

Agenda Forumului include un șir de evenimente care vizează politicile investiționale ale RM și facilitățile oferite de autorități pentru atragerea și dezvoltarea mediului de afaceri, oportunități de finanțare și dezvoltare a afacerilor ș.a. În premieră, la ediția din anul curent, în baza incubatoarelor de afaceri din Sîngerei, Nisporeni și Ștefan Vodă vor fi organizate evenimente pentru reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii din regiuni, în cadrul cărora vor fi prezentate programele de susținere, oferite de autoritățile centrale în colaborare cu partenerii de dezvoltare.

În cadrul ediţiei din acest an a ”Moldova Business Week” se va desfăşura și ”Pro Export Forum 2016”, la care Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO) va prezenta oportunități de acces pe noile piețe de desfacere cu ajutorul tehnicilor de promovare a exporturilor, precum și accesul la finanțare prin intermediul programelor naționale și internaționale de sprijin al agenților economici autohtoni etc.

Printre partenerii proiectului sînt: MIEPO, Organizația de Dezvoltare a Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, Camera de Comerț Americană din Moldova, Agenția Turismului, Proiectul de Consiliere a Guvernului în Reforma Economică, GIZ ș.a.


via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.