Știri

În mun. Chișinău unele persoane ar putea fi susținute financiar la efectuarea plăților comunale

Primăria mun. Chișinău a inițiat consultările publice ale proiectului de decizie cu privire la aprobarea Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar pentru unele categorii de cetățeni din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale.
 
Potrivit documentului, beneficiar al ajutorului financiar poate fi proprietarul locuinței, titularul contractului de locațiune confirmat prin extras din fișa locuinței, locatarul locuinței proprietate privată în baza contractului de locațiune înregistrat la Direcția deservire fiscală teritorială sau alt contract de folosință legal, cu condiția prezentării dovezii achitării plății pentru resursele energetice și serviciile comunale prestate în locuința respectivă.
 
Cuantumul ajutorului financiar la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale variază între 100 lei lunar (alimentarea cu energie electrică a plitelor electrice) și 1000 lei lunar (pentru încălzirea locuințelor de către pensionarii solitari). Totodată, proiectul prevede că cuantumul venitului global mediu lunar al potențialilor beneficiari pentru anul fiscal precedent datei depunerii cererii nu poate depăși 3600 lei per persoană, iar pentru familiile tinere – nu mai mult de 6000 lei per persoană.
 
Potrivit proiectului, cererea privind acordarea ajutorului financiar va putea fi depusă la preturile de sector, la primăriile oraşelor, satelor din componenţa mun. Chişinău sau pot fi expediate prin intermediul Î.S. „Poșta Moldovei” și prin poșta electronică cu aplicarea semnăturii digitale. În document este prevăzută și lista actelor ce vor fi anexate la cerere.
 
Este important de menționat că acordarea ajutorului financiar va înceta în luna următoare celei în care beneficiarul nu mai întruneşte condiţiile stabilite în Regulament sau în cazul decesului beneficiarului. Totodată, persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe numele său pe teritoriul mun. Chișinău nu vor putea beneficia de acest ajutor financiar.
 
Proiectul poate fi consultat până la 17 iunie curent.
author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

517 vizualizări

Data publicării:

31 Mai /2021 08:00

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

primaria Chisinau | ajutor financiar | Proiect | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon