13
05 2015
706

În Moldova ar putea fi creată o Zonă Economică Liberă pentru chinezi

Oportunitatea creării unei Zone Economice Libere în Republica Moldova, pentru investitorii chinezi a fost discutată astăzi de prim-ministrul Chiril Gaburici, la o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Mingtao Tong. Serviciul de presă precizează că această idee este agreată de Guvernul Chinei.

Părțile au făcut schimb de informații despre evoluțiile economice înregistrate în relațiile bilaterale. De asemenea, s-a discutat despre climatul investițional, schimburile comerciale, precum și asistența pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Constatăm o dinamică pozitivă în relaţiile dintre statele noastre, iar proiectele bilaterale sunt foarte importante pentru modernizarea Republicii Moldova. Parcurgem o perioadă de implementare a unor reforme profunde, care trebuie să aducă beneficii cetăţenilor Republicii Moldova, a subliniat Chiril Gaburici.

La rândul său, ambasadorul Tong Mingtao a menţionat că Guvernul Chinei acordă o mare atenţie evoluţiei relaţiilor cu Republica Moldova.

De asemenea, diplomatul a pledat pentru valorificarea și dezvoltarea potenţialului existent în domeniul comercial-economic, investiţional, cultural și umanitar, menționând că Republica Moldova este un partener foarte important în regiunea Europei de Est.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.