02
10 2014
927

În Moldova va fi creat Registrul certificatelor de depozit pentru cereale

În Republica Moldova va fi creat Sistemul informațional automatizat „Registrul certificatelor de depozit pentru cereale”, informează NOI.md.

Guvernul a aprobat conceptul de creare a acestui sistem, care va conține date despre depozitele cerealiere, deponenţii şi producători de cereale, certificatele de depozit pentru cereale etc. Responsabil de elaborarea, funcționarea, dezvoltarea și gestionarea acestui sistem va fi Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a menționat că Sistemul informațional automatizat „Registrul certificatelor de depozit pentru cereale” va fi creat pentru a realiza Strategia de creditare a producătorilor de cereale cu scopul de a efectua lucrările la timp și a vinde cerealele la prețuri avantajoase.

Printre alte obiective se numără: reglementarea pieței de cereale; asigurarea autorităţilor cu informaţii actuale privind depozitarea cerealelor cu eliberarea certificatelor de depozit pentru cereale; asigurarea funcţionării pieţei cerealiere pe principiile liberei concurenţe; asigurarea depozitării cerealelor şi a derivatelor lor conform cerinţelor tehnologice; implementarea mecanismelor de gaj ale cerealelor, de efectuare a analizei de calitate privind cerealele depozitate.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.