03
08 2016
530

Încă 10 mln. lei pentru renovarea infrastructurii sociale din Gagauzia

Comitetul Executiv din Gagauzia a propus deputaților autonomiei să distribuie 10 mil lei venituri neprogramate pentru reparația grădinițelor, caselor de cultură și pentru renovarea infrastructurii sociale.

După cum a comunicat șeful Direcției generale a finanțelor, Tatiana Donceva, prin creșterea veniturilor fiscale din activitatea întreprinzătorilor cu 11,6 mil lei, se propune majorarea veniturilor și cheltuielilor bugetare.

Noi propunem majorarea veniturilor la buget cu peste 11,6 mil lei, și a cheltuielilor cu 11,36 mil lei, — a spus Tatiana Donceva.

Pentru investițiile capitale se propune alocarea suplimentară a 10,3 mil lei. Mijloacele pot fi direcționate pentru reparația caselor de cultură din satele Chirsova (200 mii lei), Baurci (102,6 mii lei), Congazcic (460 mii lei), Cotovcsoe (201,2 mii lei) și pentru Centrul Cultural din Ceadîr-Lunga (427,5 mii). Se propune alocarea a 1,84 mil lei din buget pentru proiectarea și construcția acoperișului casei de cultură din comuna Svetlîi și a satului Dezghinja – 850 mii lei.

Banii sunt prevăzuți şi pentru reparația grădinițelor de copii Nr.1 din Vulcănești (450 mii lei), №1, №2 și №3 din Cazaclia (92,6 mii, 50 de mii 600 mii lei), grădiniței «Teremok» din satul Tomai (12,6 mii lei), și subvenții pentru ferma de cai «At-Prolin» din Ceadîr-Lunga (500 mii lei).

Încă 450 de mii lei pot fi alocate spitalului raional din Vulcănești, tot atîta pentru proiectarea complexului sportiv și încă 1,2 mln. – pentru reparația drumului în satul Cioc-Maidan.

Mijloacele financiare se propune să fie transmise pentru reconstrucția clădirii școlii primare din satul Beșalma, gimnaziului-grădiniță de copii Nr.7 din Comrat, pentru reparația clădirii primăriei din satul Chiriet-Lunga și pentru forajul unei sonde arteziene în localitate și trasarea apeductului în satul Carbalia.
Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a subliniat că, datorită muncii asidue a persoanelor responsabile, veniturile din colectarea taxelor fiscale în Găgăuzia au crescut, iar acest lucru a permis pentru a doua oară în acest an alocerea substanțială a fondurilor pentru investiții capitale.

Proiectul de rectificare a bugetului autonomiei pentru anul 2016 va fi discutat de deputații Gagauziei la următoarea ședință a Adunării Populare.

via | www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.