Știri

Indicaţiile metodice pentru persoanele fizice întreprinzători pot fi modificate

În cazul în care documentele primare, cu excepţia documentelor primare cu regim special, sunt întocmite în formă electronică de către persoanele fizice care desfăşoară activitate de întreprinzător, semnătura nu constituie un element obligatoriu. În astfel de cazuri, modalitatea de identificare a persoanelor care au iniţiat, dispus şi/sau aprobat efectuarea faptelor economice respective se stabileşte prin proceduri interne. Totodată, la întocmirea documentelor primare pentru persoanele fizice cetăţeni, indicarea denumirii, adresei, IDNO (codul fiscal) al destinatarului documentului, iar pentru persoanele fizice – IDNP (codul personal) nu sunt obligatorii.
 

Ministerul Finanțelor propune pentru consultări publice proiectul Ordinului cu  privire  la  aprobarea  modificărilor la Indicaţiile metodice privind contabilitatea pentru persoanele fizice care desfăşoară activitate de întreprinzător, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor nr.118/2013.

 

Documentul a fost plasat pe pagina oficială a autorității astăzi, 5 februarie 2021. În urma consultărilor publice propunerile recepționate vor fi generalizate în Sinteza obiecțiilor și propunerilor/ recomandărilor înaintate, se spune în nota proiectului.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

813 vizualizări

Data publicării:

05 Februarie /2021 16:18

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

Proiect | Ordin MF | indicatii metodice | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon