08
09 2014
1150

Informație oficială: Banca de Economii fuzionează cu Unibank

Informația a fost confirmată pentru Agora, de către Natalia Cheptene, purtătoarea de cuvânt a lui Ilan Shor, care ocupă funcția de Președinte a Consiliului de Administrație al Băncii de Economii (BEM). Aceasta mai menționează că procedura de fuzionare va fi una îndelungată.

În acest sens, la Banca Națională a Moldovei a fost depusă deja o cerere, notează UNIMEDIA cu referire la Agora
.
Anterior, conform portalului infomarket, în rezultatul schemei de fuzionare a Băncii de Economii cu Unibank, capitalul noii bănci va fi de 832,9 mil lei, iar statul va păstra pachetul său de 33,33% în noua instituție consolidată, iar alte detalii financiare ale fuziunii, deocamdată, nu se cunosc. Se știe, însă, că după fuziune, noua bancă va deveni cea mai mare structură financiară privată din Moldova.

Potrivit rapoartelor Băncii Naționale, Banca de Economii este cel mare mai mare angajator din economia națională, având 2.095 de angajați. Actualul CNT al Banca de Economii numără 540,2 mil lei (banii acționarilor), iar statului cu cota sa de 33,33% îi aparține un echivalent de 180 mil lei.

Până la capitalizare, la 1 august 2013 CNT al băncii era de 200,2 mil lei (unde statul deținea 56,13% din acțiuni, ceea ce în echivalent reprezenta 112,37 mil lei). În august a avut loc emisia suplimentară, care a majorat CNT al băncii până la 384,5 mil lei (la 1 octombrie), dar a redus cota statului până la 33,33 la sută.

via unimedia.info

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.