07
04 2014
1371

Întreprinderi din Moldova participă la o Expoziţie în oraşul Hanovra, Germania

Întreprinderi din Republica Moldova, inclusiv din regiunea stîngă a Nistrului, participă cu un stand colectiv la cea mai mare expoziţie industrială – "Hannover Messe", care se desfăşoară în perioada 7-11 aprilie 2014, în oraşul Hanovra, Germania. Participarea la expoziţie este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în cadrul Programului UE-PNUD "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii", cu scopul de a contribui la promovarea companiilor autohtone pe piaţa UE, a facilita schimbul de experienţă, transferul de know-how şi iniţierea noilor contacte de colaborare, informează MOLDPRES. Potrivit Marinei Petrov, şefa Direcţiei Expoziţii şi Tîrguri a CCI,la standul colectiv al companiilor din Moldova şi-au expus produsele şi ofertele de colaborare 10 întreprinderi – cinci din dreapta şi cinci din regiunea stîngă a Nistrului, specializate în domeniul industrial.
"Pe lîngă lucrul nemijlocit la stand, businessmenii autohtoni vor avea întrevederi bilaterale de afaceri şi vor participa la Bursa moldo-germană de contacte. În context, prin intermediul Comitetului de Est al Economiei Germaniei, Camerei de Comerţ din Hanovra şi Centrului Expoziţional "Hannover" la Bursa moldo-germană de contacte au fost invitaţi agenţi economici interesaţi de iniţierea relaţiilor de colaborare cu întreprinderi din Moldova. Am decis să participăm la expoziţia respectivă, deoarece este specializată şi prezintă într-o formă completă şi integrată toate elementele valorilor industriale. Tehnologiile moderne au un rol esenţial pentru sporirea competitivităţii unui stat",
a precizat sursa citată. La ultima ediţie a "Hannover Messe" au luat parte 6550 de expozanţi din 62 de ţări. Fiecare al patrulea vizitator a fost din străinătate, în special din Uniunea Europeană, Europa de Sud-Est şi Asia Centrală. Participarea companiilor din Republica Moldova cu stand colectiv la Expoziţia "Hannover Messe" este realizată cu susţinerea Proiectului "Consolidarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii din Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană, prin intermediul participării la expoziţii şi tîrguri specializate", notează MOLDPRES.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.