08
10 2015
577

Întreprinderile de stat responsabile de siguranța alimentară vor fi comasate

Trei insitituții de stat în domeniul siguranței alimentelor vor fi reorganizate. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi la ședința Cabinetului de miniștri.

Potrivit Hotărârii de Guvern, Întreprinderea de Stat „Centrul de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj și Dezinfectare a Producției” va fi reorganizată, prin fuzionarea (absorbția) Întreprinderii de Stat „Centrul de Stat pentru Certificarea Materialului Semincer” şi Întreprinderii de Stat „Centrul de Standardizare și Stabilire a Calitații Nutrețurilor și Produselor Cerealiere”.

Noua instituţie va purta denumirea de Întreprinderea de Stat „Centrul Național de Verificare și Certificare a Producției Vegetale și Solului”.

Decizia are drept scop optimizarea cheltuielilor administrative a întreprinderilor de stat și prestarea serviciilor centralizate beneficiarilor.

Reorganizarea va permite reamplasarea laboratoarelor întreprinderilor respective într-un bloc unic, fapt ce va reduce cheltuielile agenților economici care nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la trei laboratoare diferite pentru a beneficia de expertiză.

Hotărârea face parte din şirul de acţiuni în contextul implementării Strategiei în domeniul siguranței alimentelor pentru anii 2011 – 2015, precum și a Strategiei naționale de dezvoltare agricolă și rurală pentru anii 2014 – 2020.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.