04
05 2015
719

Investiţii în 26 de proiecte de dezvoltare regională

Peste 180 de milioane de lei vor fi alocaţi din sursele Fondului naţional pentru dezvoltare regională şi cel al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei, până la sfârşitul anului curent, pentru finanţarea a 26 de proiecte de dezvoltare regională incluse în Documentul Unic de Program pentru anii 2013-2015. Decizia a fost aprobată de membrii Consiliului Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale, transmite IPN.

Proiectele ţin de modernizarea infrastructurii drumurilor, aprovizionarea cu apă şi sanitaţie, îmbunătăţirea factorilor de mediu, atractivitate turistică, susţinerea mediului de afaceri etc. Totodată, este prevăzută şi implementarea politicii de dezvoltare regională în regiunea de dezvoltare UTA Găgăuzia.

Finanţările vor fi orientate către 23 de proiecte iniţiate în anii precedenţi şi 3 proiecte noi. Printre cele noi este un proiect de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare a locuitorilor com. Parcani, Ocolina şi Rădi Cereşnovăţ din raionul Soroca (7,53 milioane lei), un alt proiect de creare a oportunităţilor de investiţii în turism pe traseul turistic în 9 localităţi din raionul Ialoveni (5 milioane lei) şi încă un proiect de construcţie şi restabilire a sistemului de canalizare în or. Nisporeni, com.Vărzăreşti (10,2 milioane lei.)

Consiliul Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat şi derularea proiectelor de susţinere a mediului de afaceri, în special a Zonelor Economice Libere, Parcurilor Industriale şi Incubatoarelor de Afaceri.

via | ipn.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.