22
12 2015
540

Ion Sturza, candidatul desemnat de președinte la funcția de premier

Candidatul desemnat de președinte la funcția de premier este Ion Sturza. Omul de afaceri a mers la Președinție ieri, după ce Nicolae Timofti a avut consultări cu fracțiunile parlamentare.

Eu am semnat decretul de a-l desemna pe domnul Sturza Ion în Calitate de Prim-ministru, a declarat Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova

Aceasta s-a întâmplat după ce partidele din Alianță nu au ajuns la un consens privind formarea unei coaliții de guvernare.

După consultări, președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că, în aceste condiții, urmează ca președintele să desemneze singur un candidat la funcția de premier. Întrebat dacă partidul pe care îl conduce va susține acest candidat, Lupu a spus că este „prea devreme pentru a se discuta acest lucru”.

Ion Sturza a declarat că speră ca azi, la prima oră să înceapă consultările cu partidele.

Acesta a declarat că nu există nicio tensiune între el și partide.

Cu referire la declarația lui făcută săptămân trecută, că nu își dorește să fie candidat la funcția de premier, acesta a declarat că s-au întâmplat mai multe lucruri atât pe interior, cât și pe exterior, iar atunci când comandantul suprem m-a chemat la datorie el am spus da.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.